Egyéb felszerelés

Tölténytáska

A tölténytáska egy kis faládika volt, amit fekete bőrrel vontak be. A fedele is bőrből készült, és becsatolható volt. A huszárok hátán lógott egy 46 mm széles fehér vállszíjon, a szélesebb karabélyszíj alatt.

A tisztek tölténytáskája kisebb és díszesebb volt, mint a legénységé, valamint fekete vállszíjon függött. A vállszíj elején rézdíszítés volt.

Tarsoly

A legénységi tarsoly vörös bőrből készült vörös posztóborítással, a szélein sárga paszománnyal, középen pedig a császári névjel és a korona sárga posztóból. A tiszti tarsolyt díszesebbre készítették, aranypaszománnyal.

Csákó

Ez egy kb. 180 mm magas fejfedő volt, a hátulján egy felhajtott bőrellenzővel, amit régebben a tarkó védelmére lehajtottak. A csákó bal oldalán zsinórból készített vitézkötés volt, a legénységé fekete-sárga, a tiszteké pedig arany. Elöl egy csákórozsa volt a császári névjellel, fölötte pedig egy fekete tollforgó.

Csizma, köpeny

A huszárok fekete, sarkantyús bőrcsizmát viseltek, valamint kiegészítő ruházatként egy ujjatlan fehér köpenyt, amit a nyakrésznél lehetett összefogni.

Lószerszám

Ez a nyeregbõl, annak tartozékaiból, a kantár szíjazatából és a zablából, valamint a patkókból állt. A huszárnyereg favázas bőrnyereg volt, amit a ló hasa alatt lévő heveder szorított meg. Szintén a nyereg rögzítését szolgálta elöl a szügyelő, hátul pedig a farmatring. A ló hátán négyszeresen összehajtott lópokróc volt, felette pedig vörös posztóból készült sárgaszegélyes (tiszteknél arany) sabrak. Erre került föl a nyereg, amit piros posztócsíkkal szegélyezett fekete báránybőr nyeregbunda takart le. A kengyel kör alakú, gömbölyített volt, amit állítható kengyelszíjjal rögzítettek a nyereghez.
      A kantárhoz tartozott a feszítőzabla és a csikózabla, valamint a kötőfék, aminek a szabad végét a nyereghez csatolták.  A szíjazat feketére volt festve.